Nieuwbouw Leerdam

Wonen in Leerdam

De projectnaam Eiland van Leede verwijst naar de allereerste vermelding van Leerdam in het jaar 1143. Ter Le(e)de is op dat moment een heerlijkheid van de Heren van der Lede. Zij hebben de heerlijkheid in hun bezit tot 1305 waarna het gebied in handen komt van de heren van Arkel. In 1382 verkrijgt Leerdam zijn stadsrechten van Otto van Arkel. Leerdam groeit uit tot de gezellige glas- én kaasstad aan de Linge wat het anno 2020 is. Gelegen aan de rand van de Hollands Waterlinie vind je veel forten, bunkers, dijken en sluizen in de omgeving. Een wandeling of fietstocht over het Waterliniepad vertelt je het oer-Hollandse verhaal van het bijzondere watermanagement.

Het aanbod aan winkels, scholen en voorzieningen in Leerdam is ronduit goed te noemen. Shoppen doe je in het historische centrum waar ook regelmatig markten, glas- en kunstactiviteiten en (thema) koopzondagen gehouden worden. Boodschappen doen kan bij uitstek in winkelcentrum Europaplein. Naast een Aldi en een Plus supermarkt kan je hier ook terecht bij één van de vele andere winkeliers en ondernemers voor de dagelijkse benodigdheden. Parkeren is gratis en het winkelcentrum is goed en snel met de fiets te bereiken. Met 10 basisscholen en twee middelbare scholen is ook het onderwijs goed voorzien in Leerdam.

Ook de bereikbaarheid per (snel)weg, bus en spoorverbinding maakt Leerdam een prettige stad om in te wonen. Werken in Rotterdam, Utrecht of bijvoorbeeld Den Bosch is dan ook goed te combineren met een comfortabele en duurzame nieuwbouwwoning in Eiland van Leede.

Binnen 8 fietsminuten vanaf het Eiland van Leede staat op het station in het centrum van Leerdam.

Reistijd vanaf Leerdam (uur):

  • Utrecht Centraal 0:45
  • Rotterdam Centraal 1:03
  • Amsterdam Centraal 1:13
  • Den Haag Centraal 1:24
  • Den Bosch 0:36

Koopwoningen Leerdam - Kavelkaart - Eiland van Leede

Zoekvenster sluiten