Nieuwbouw Leerdam

Nul op de meter woningen

Duurzaamheid staat bij het Eiland van Leede in dienst van de bewoner en is niet het primaire doel. Zorg voor het milieu gaat hand in hand met kostenbesparing en comfort voor de toekomstige bewoners. Een aangenaam gezond (binnen)klimaat door comfortverhogende maatregelen in je nieuwe woning staan bovenaan.

Alle woningen zijn een NOM-woning, nul-op-de-meter. Het meest zichtbare onderdeel is de opwekking van zonne-energie via de daken. Zo voorzien de woningen in principe in hun eigen energiebehoefte. Op de aangegeven daken komen photovoltaïsche (PV)-panelen te liggen die zogenaamd op het dak worden uitgevoerd. Je opgewekte energie is direct voor eigen gebruik. Via een aparte kWh-teller in je meterkast kun je de opgewekte stroom aflezen. En als je je energieverbruik een klein beetje in de gaten houdt, dan kan je de meeropbrengst van de panelen terugleveren aan het net. Dat levert zo een dubbele winst op!

Naast de zonnepanelen zijn de NOM-woningen voorzien van:
 
Drielaagse beglazing. Triple beglazing heeft drie grote voordelen:

  • Energiebesparing door betere warmte-isolatie
  • Meer comfort door minder koudeval
  • Minder omgevingsgeluid door betere geluidsisolatie

 
Warmtepomp met laag temperatuurvloerverwarming: vloerverwarming in combinatie met een warmtepomp is een zeer efficiënt systeem. De temperatuur van het water wat door de buizen in de vloerverwarming stroomt, is relatief laag. Dat is ideaal voor een warmtepomp met een laag energieverbruik tot gevolg. En dan hebben we het nog niet eens over het ontbreken van ‘lelijke’ radiatoren in de woning. De vloer is volledig vrij om heerlijk (warm) op te spelen!
 
Douche WTW: met een douchepijp-WTW (warmte terugwin-installatie) verlaag je niet alleen de energierekening, het verhoogt ook het tapwater comfort bij een warmtepomp. Door warmteterugwinning uit douchewater, heeft de douchemengkraan minder warm water nodig uit de warmtepomp boiler. Dus: het water dat naar de douche gaat, wordt (voor-) verwarmd door het afvoerwater van de douche. Hierdoor kun je langer douchen met dezelfde boilerinhoud.
 
Balansventilatie met WTW-unit: balansventilatie is een systeem van mechanische ventilatie waarbij de hoeveelheid aangevoerde verse lucht volledig in balans is met de hoeveelheid afvoerde vervuilde lucht. Het is een gesloten ventilatiesysteem dat bestaat uit een ventilator, een warmte terugwin unit, en een aantal luchtkanalen. Uit de vochtige ruimtes (badkamer, wc, keuken) wordt de gebruikte lucht afgezogen en in de droge ruimtes (woonkamer, slaapkamer) wordt verse lucht ingeblazen. Hierdoor ontstaat een prettig luchtklimaat in de woning en een comfortabele temperatuur.

Koopwoningen Leerdam - Kavelkaart - Eiland van Leede

Zoekvenster sluiten