Nieuwbouw Leerdam

Eiland van Leede

Ruim & groen wonen in Leerdam

Het woningproject Eiland van Leede ligt aan de rand van Broekgraaf, de nieuwste woonwijk aan de westkant van Leerdam. In een groene en waterrijke omgeving komen 56 eengezinswoningen variërend van rij- en hoekwoningen tot twee-onder-één-kapwoningen. Aan de basis van het plan staat duurzaamheid, ruimte, groen en ontmoeten. De stedenbouwkundige opzet is ontspannen en kent ruime kavels die vrijwel allemaal goed op de zon liggen.

Verkeer & parkeren

De stedenbouwkundige opzet van het plan is zodanig ontworpen dat de straten alleen bestemd zijn voor bestemmingsverkeer, wat veilig spelen op straat mogelijk maakt. Bewoners van de twee-onder-één-kapwoningen krijgen twee parkeerplaatsen op eigen terrein. Dit geldt ook voor enkele hoekwoningen. Het parkeren voor de rij- en hoekwoningen vindt voornamelijk plaats op straat en/of in de zogenaamde parkeerkoffers. In het centrale parkeerbos bij de entree van het eiland kunnen bezoekers en bewoners ook parkeren. Hier vindt ook de afvalinzameling plaats. Het centrale parkje in het verlengde van het parkeerbos krijgt een fysieke verbinding met de ecologische groenzone en biedt speel- en verblijfsruimte voor jong en oud.

Ecologische zone; natuur in de achtertuin!

De omgeving kenmerkt zich door veel groen en water. Omdat Broekgraaf, en vooral ook Eiland van Leede, grenst aan de ecologische zone beleef je de natuur letterlijk in je eigen achtertuin!

Vanuit de wijk loop je ook zo via paden en bruggetjes het bos aan de Koenderseweg in, waarin je straks heerlijk kunt wandelen. Dit bosgebied loopt over in de uitgestrekte ecologische zones, die speciaal zijn ingericht voor beschermde diersoorten als de rugstreeppad en de heikikker. Zo natuurlijk is het wonen in Broekgraaf!

Heeft u interesse?

Maak dan een persoonlijk account aan en wij houden u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Wij verwachten in het eerste kwartaal van 2021 met het project in verkoop te gaan.

Ik heb interesse!

Koopwoningen Leerdam - Kavelkaart - Eiland van Leede

Zoekvenster sluiten