Nieuwbouw Leerdam

Glaskunstinstallatie “Zwerm” voor Eiland van Leede in wijk Broekgraaf te Leerdam

Voor Eiland van Leede in wijk Broekgraaf te Leerdam heeft Bettina Sommer van Sommer Dutch Glass Art samen met glaskunstenaar Bibi Smit een voorstel uitgewerkt voor 4 zwermen vogels voor op de gevel van 4 woningen (bouwnummer 1, 9, 30 en 37). We zijn bijzonder trots dat het ontwerp van Bibi Smit is uitgekozen om in de nieuwe wijk de verbinding te maken naar ambachtelijk glas waar Leerdam zo bekend om staat. Het ontwerp past uitstekend bij de thema’s duurzaamheid, ruimte en groen. Zo worden de vogels gemaakt van gerecycled glas en in de kleur van de ijsvogel (het symbool van Broekgraaf).

Ontwerper Bibi Smit

Bibi Smit studeerde af met een Bachelor of Art (cum laude) aan het West Surrey College of Art and Design in Farnham, Engeland. Ze was assistent glasblazer bij Willem Heesen in Leerdam, Nederland en volgde een opleiding bij Lindean Mill Glass in Galashiels, Schotland. Ze doceerde aan het Edinburgh College of Art en Sunderland University, evenals aan andere glascentra in Europa. Smit maakt op eigen locatie unieke stukken voor tentoonstellingen en opdrachten, glaskunstinstallaties voor openbare ruimten maar ook functionele stukken zoals drinkglazen. Haar glaskunst is opgenomen in vele openbare en privé collecties.

Bibi Smit - Kunstwerk Zwerm vogels - Eiland van Leede

Bibi Smit

Glaskunstwerk “Zwerm”

De installatie “Zwerm” is gebaseerd op beweging in de natuur. Kijkend naar de lucht zien we zwermen vogels bewegen in verschillende richtingen, in subtiele maar bijzondere vormen. De spreeuwen creëren verbazing en ontzag. Wanneer je naar de zwerm glazen vogels kijkt wordt je onderdeel van het sculptuur. Iedere vogel wordt met de hand gemaakt in het atelier van Bibi Smit en is uniek. Samen vormen de vogels een zwerm die ieder omhelst die ermee in aanraking komt.

Sommer Dutch Glass Art

Bettina Sommer van Sommer Dutch Glass Art werkt vanuit de historische locatie aan de Lingedijk 8 in Leerdam Glasstad. Samen met glasblazers, slijper en ontwerpers maken we prachtige kunstobjecten, glasgeschenken en awards gepersonaliseerd met een ambachtelijke gravure of tekst. In de afgelopen jaren heb ik diverse opdrachten voor de openbare ruimte mogen ontwikkelen en uitvoeren. Zoals een glaskunstproject voor een gemeente en lichtsculpturen voor een museum in Duitsland.

Voor meer informatie:
www.sommerdutchglassart.com

Koopwoningen Leerdam - Kavelkaart - Eiland van Leede

Zoekvenster sluiten