Nieuwbouw Leerdam

Koopwoningen leerdam

Op Eiland van Leede ontwikkelt Synchroon 56 eengezinswoningen: 20 twee-onder-een-kapwoningen, 16 hoek-, en 20 rijwoningen. De woningen vormen samen met de openbare ruimte een aangenaam en vriendelijk geheel. De twee lommerrijke lanen met twee-onder-één-kapwoningen, het water en de groene inrichting, maken samen een prettige omgeving om te wonen.

De twee-onder-een-kapwoningen liggen in een ring aan de buitenrand van het eiland met weids en vrij uitzicht op de weilanden en sloten van het Groene Hart. Optioneel is hier een vlonder aan het water te maken. De rij- en hoekwoningen vormen korte en iets langere blokjes van drie tot acht woningen en liggen verspreid over het binnenterrein van het eiland. Enkele hoekwoningen krijgen de gelegenheid voor parkeren op eigen terrein.

De twee-onder-een-kapwoningen en de hoekwoningen hebben de entree aan de zijkant van de woning. Dat geeft een speelse indeling van de begane grond waarbij voor de tweekappers gekozen kan worden voor koken of juist voor wonen aan de tuinkant. Bij de rij- en hoekwoningen komt de keuken aan de voorkant van de woning. De rij- en hoekwoningen met bouwnummers 9 t/m 19 én 37 t/m 46 worden bovendien uitgevoerd inclusief een veranda aan de voorzijde van de woning. Op deze plek kan heerlijk een kopje koffie gedronken worden terwijl de kinderen lekker buiten spelen. De twee-onder-een-kapwoningen hebben een aangebouwde garage.

De rij- en hoekwoningen hebben achter in de tuin een losse berging die ook bereikbaar is via een achterom.
Alle woningen hebben in de basis op de eerste verdieping drie slaapkamers en een badkamer. Op de tweede (kap)verdieping zijn optioneel één of twee extra kamers te maken waardoor de woningen ook voor grote gezinnen zeer geschikt zijn.

Architectuur en het eiland

De bouwstijl van de woningen is enigszins beïnvloed door de architectuur van Dudok en J.J.P. Oud waarbij de kleur wit de verbinding vormt in een subtiel samenspel met natuurkleuren. De woningen hebben ruime overstekken en vaak accenten in de vorm van overhoekse raampartijen en dwarskappen, maar ook in vorm van veranda’s en bloemramen. De eigentijdse, ambachtelijke en duurzame materialen geven de woningen een romantische uitstraling.

De projectarchitect van Mulleners + Mulleners geeft aan dat het nieuwbouwplan verbondenheid met de natuur uitstraalt en z’n kleuren en materialen ontleent aan die natuur. Lichte, witte en vergrijsde tinten zien we terug in de weides, rietbeplanting en bloesem in de lente en ook in de kleuren van het herfstblad in het najaar.’ Het door Mulleners + Mulleners ontworpen tuindorp wordt getypeerd door de gedachte dat het wonen verbonden is met natuur en landschap.

Referentiebeelden architectuur.

Koopwoningen Leerdam - Kavelkaart - Eiland van Leede

Zoekvenster sluiten